Шампионът Манчестър Сити стигна до драматичен успех над Нюкасъл с 3:2

...
Шампионът Манчестър Сити стигна до драматичен успех над Нюкасъл с 3:2
Коментари Харесай

Манчестър Сити пречупи Нюкасъл в луд мач, Де Бройне с първи гол след завръщането си в игра

Шампионът Манчестър Сити стигна до трагичен триумф над Нюкасъл с 3:2 в дуел от 21-вия кръг на Премиър лийг. Съставът воден от Хосеп Гуардиола стигна до трите точки в 91-ата минута, когато Оскар Боб вкара дебютното си попадение в британския хайлайф

Нюкасъл изпрати топката във вратата на Едерсон още във втората минута, само че флагът на страничния арбитър за засада бе вдигнат, а ВАР системата удостовери решението.

В осмата минута на Пеп Гуардиаола му се наложи да прави насилствена промяна, откакто Едерсон се контузи и на негово място се появи Щефан Ортега.

В 17-ата минута " жителите " можеха да поведат в резултата, само че Бернардо Силва стреля над вратата.

Кайл Уокър центрира съвършено в наказателното поле в 26-ата минута, а Бернардо Силва се разписа с пета за 0:1.

Три минути след попадението Силва можеше да вкара и второ, само че Мартин Дубравка сподели приказен инстикт и мазета удара му под напречната греда.

Нюкасъл съумя да стигне до цялостен поврат в границите на няколко минути.

В 35-ата минута Бруно Гимараеш изведе отлично Александър Исак, който невъзмутимо порази Ортега за 1:1. Само две минути по-късно Антъни Гордон изстреля същински снаряд във вратата на Ман Сити за 2:1.

Ман Сити стартира по-агресивно втората част, търсейки изравнителен гол. В 63-ата минута Кайл Уокър откри с хубаво подаване Фил Фодън, само че той не се оправи със отбраната на Нюкасъл и загуби топката.

Хулиан Алварес се прояви с пропуск от комфортна позиция в 70-ата минута.

Четвърт час преди края на постоянното време влезлият като запаса Кевин де Бройне подсети за класата си, изплъзвайки се от бранителите на домакините и пускайки топката около Дубравка за 2:2.

В първата минута на добавеното време Де Бройне съвършено откри Оскар Боб, който се оправи с Киърън Трипиър и Мартин Дубравка, с цел да вкара първия си гол във Висшата лига, с който още веднъж даде преднина на " жителите " - 2:3.

С този триумф " небесносините " към този момент имат 43 точки, с две по-малко от от водача Ливърпул. Нюкасъл е на десета позиция с 29 точки.
 Халанд пропуща още един мач на Манчестър Сити
Халанд пропуща още един мач на Манчестър Сити

Норвежкият нападател няма да играе и против Нюкасъл

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР